Nordisk Natteravne Dag over hele landet...

Nordisk Natteravne Dag over hele landet...

07-09-2013

Hele Norden "går i gult" 14. september

Den dag fejrer tusindevis af Natteravne Nordisk Natteravne Dag overalt i Norden ved at gå på gaden mellem 10 og 14.

I Danmark markeres dagen ved, at de lokale Natteravnene trækker i deres gule jakker i deres lokalområde og tager en snak om indsatsen gennem 15 år, og opfordrer alle ansvarlige voksne, uanset alder og baggrund, til at tage en prøvetur.

Indsatsen er netop blevet evalueret af KORA, finansieret af TrygFonden.

Den viser, at Natteravnenes tilstedeværelse i dag-, aften- og nattetimerne er medvirkende til at skabe stor lokal tryghed for alle aldersgrupper. Samtidig med, at de ca. 7.000 aktive frivillige i Natteravnene i Danmark, kun møder positiv, næsten kærlig, reaktion fra de mange unge, der i stigende grad bruger det offentlige rum.

Prøv det – og vind
Det er en fantastisk berigende oplevelse at, se hvorledes de unge i stigende grad tage ansvar for deres egen adfærd, når de går i byen.

Alle skulle prøve det – og faktisk er det fint, at folk kun er med 5-10 gange om året i 3-4 timer i et par år, så de unge ikke oplever os som Tordenskjolds soldater, men møder mange forskellige ansvarlige voksne rollemodeller i de gule jakker.

Alle, der melder sig til en prøvetur på Nordisk Natteravne Dag – og gennemfører den naturligvis, deltager i lodtrækningen om 3 gavekort med kroophold for 2 inkl. middag og vin.

Du kan se meget mere om de enkelte arrangementer på aktivitetskalenderen her, eller ved at kontakte den forening som ligger i dit lokalområde - Find forening her